HACCP

Új egység nyitás esetén segítséget nyújtunk az első lépésektől kezdve a megnyitásáig.

A HACCP rendszer kidolgozását egy személyes felmérés előz meg, ami során felmérjük az egységet és alkalom adódik a tanácsadásra és a személyes igények megbeszélésére, ezenkívül lehetőség nyílik e-mail-en keresztüli egy felmérő lap kitöltésével történő felmérésre, amely esetében jelentős árkedvezmény érhető el.

A magyar élelmiszerekkel foglalkozó vállalkozás megnyitásának minimális követelménye hogy rendelkezzen HACCP rendszerrel. Legyen az kereskedő (még a legkisebb üzletekben is!), vendéglátó, feldolgozó vagy közétkeztető.

A HACCP rendszer felülvizsgálatában is tudunk segíteniA HACCP felülvizsgálat szükséges, mivel a jogszabályokat aktualizálni kell, vagy abban az esetben, ha új üzemeltető, tevékenység, technológia, termék, eszköz kerül bevezetésre. Felülvizsgálat során új javított felülvizsgálati kézikönyvet vehet át és normalizáljuk, gyakorlatiassá tesszük napi szükséges dokumentációját.

Ezen kívül tudunk segíteni az évente ismétlődő Élelmiszer higiéniai oktatások teljesítésében.

Tehát minden olyan kézikönyv, szabályzat, dokumentáció elkészítésében, amely a teljes megfeleléshez szükséges.

Nézzük át milyen dokumentációkra van szüksége a vállalkozónak. Az alábbiakban egy komplett dokumentációs csomagot kínálunk, amely esetében kedvező áron elkészítjük a teljes dokumentációt.

 

 

DOKUMENTÁCIÓ

 
 
 

HACCP Komplett dokumentáció

 

  

KOMPLETT

CSOMAG

 

 

Kémiai--munkahelyi kockázatelemzés

- biztonsági adatlapok

 

Oktatási csomag

- Munkavédelmi

- Tűzvédelmi

- Élelmiszer biztonsági

 

Dohányzási szabályzat

 

Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat

 

Egyéni védőeszköz szabályzat

 

Tűzvédelmi szabályzat (egyes esetekben plusz költség)

 

 

KOMPLETT CSOMAG - ÁRAK

Kereskedelmi

egység

Vegyes bolt

Büfé

Vendéglátó - söröző, borozó

Étterem

Élelmiszerüzem

Személyes felmérés

E-mail/

telefon felmérő

Személyes felmérés

E-mail/

telefon felmérő

Személyes felmérés

E-mail/

telefon felmérő

Személyes felmérés

E-mail/

telefon felmérő

Személyes felmérés

E-mail/

telefon felmérő

Személyes felmérés

E-mail/

telefon felmérő

45 E Ft + Áfa

35 E Ft + Áfa

50 E Ft + Áfa

40 E Ft + Áfa

50 E Ft + Áfa

40 E Ft + Áfa

50 E Ft + Áfa

40 E Ft + Áfa

60 E Ft + Áfa

50 E Ft + Áfa

Árajánlat

szükséges

Árajánlat

szükséges

              Az árak tájékoztató jellegűek! Keressen elérhetőségeink egyikén a pontosítások érdekében.

 

Mi a HACCP rendszer?



HACCP nemzetközileg elfogadott rendszer arra, hogy a lehetséges veszélyeket azonosítsuk, értékeljük, kezeljük a biztonságos élelmiszerek forgalmazása érdekében, valamint rendszer arra, hogy meghatározza, egyes tevékenységeket ki, hol, hogyan és mikor végezze a fogyasztók egészségvédelme és biztonsága érdekében.

HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Points, veszély elemzés és a szabályozás kritikus pontjai meghatározásának rendszerét az USA-ban fejlesztették ki az 1960-as években, amit a WHO (Word Healt Organisation, Egészségügyi Világszervezet) adott közre Codex Alimentarius néven. Ebben rögzítik, hogy a különbözõ veszélyek megelõzését célzó mûveletirányítási tevékenységekre terjed ki.

Veszélyek típusai: 

  • mikrobiológiai vagy más biológiai szennyezõdés
  • vegyi szennyezõdés
  • idegen test bekerülése az élelmiszerbe
  • funkcionális veszély (pl: csomagolási hiba)
  • adminisztrációs veszély (pl: feliratozás, címkézés)

Mit jelent a HACCP rövidítés?

Veszélyelemzés Kritikus Szabályozási Pontok rendszere
Hazard Analysis Critical Control Points

H Hazard = Veszély
A Analysis = Elemzés
C Critical = Kritikus
C Control = Szabályozás
P Points = Pontok

Mi a HACCP rendszer 7 alapelve?

HACCP rendszer 7 alapelvet és a megvalósítás lépéseit tartalmazza:

1, A veszélyek megállapítása, gyakorisága.
2, A kritikus szabályozási (ellenõrzési) pontok (CCP) meghatározása.
3, A valós ismeret ismérveinek kidolozása.
4, A felügyeleti eljárások kidolgozása és bevezetése.
5, A helyesbítõ intészkedések kidolgozása.
6, Az ellenõrzési eljárások kidolgozása.
7, Dokumentáció kidolgozása.

Kinek kötelezõ a HACCP rendszer?

HACCP rendszer mûködtetése kötelezõ jellegû 2004. májusától mind az élelmiszer elõállítással és forgalmazással foglalkozó, mind pedig a vendéglátás és közétkeztetés területén mûködõ cégek számára: 

  • élelmiszergyártók
  • élelmiszeripari logisztikai vállalkozások
  • élelmiszert forgalmazó kis- nagykereskedõk
  • büfék
  • éttermek
  • vendéglátó és közétkeztetõ vállalkozások